Studiekeuzes bij Trust: Defne's Ervaring

Van een fascinatie voor gebouwen als kind tot een onverwachte affiniteit met natuurkunde - mijn reis door HBO Bouwkunde is even uniek als inspirerend.

Studiekeuzes bij Trust: Defne's Ervaring
Gepubliceerd op
Dec 27, 2023
Leestijd
Categorie
Story

Waarom heb je voor HBO Bouwkunde gekozen?

Antwoord: Als kind al vond ik gebouwen fascinerend: het ontwerpproces, de bouwfases en inrichting. Nu vervul ik de droom van dat kleine meisje. Dat blijft mijn motivatie.

Wat (of wie) heeft jou geholpen in je studiekeuze?

Antwoord: Mijn middelbareschooldocent en mijn ouders, maar ook mijn eigen geloof in mezelf. Zonder dat laatste was het me niet gelukt.

Heb je tijdens je studie een favoriete cursus of onderwerp gehad? Zo ja, waarom was dat je favoriet?

Antwoord: Absoluut, ontwerpen was mijn favoriet. Dit aspect van Bouwkunde trekt me het meest aan, het is de richting die ik wil inslaan.

Vind een Trust Marketing Locatie bij Jou in de Buurt. Hier vind je meer dan alleen een baan!

Heb je een grappige anekdote over een college, docent of studiegenoot?

Haha ik heb zelf iets grappigs meegemaakt. Ik ben zelf 17, dus ik ben de jongste in de klas. Iedereen ziet mij ook als hun kleine zusje, dus ik kreeg een leuk idee. Op 9 september werd ik 17. Het was nog de tweede schoolweek, maar ik koos ervoor om als grapje te gaan trakteren. Ik had chips voor mijn studiegenoten en chocolaatjes voor de docenten. De docenten vonden het geweldig, want ze hadden zo iets nog nooit meegemaakt haha.

Hoe heeft jouw studie je perspectief of houding ten opzichte van bepaalde zaken veranderd?

Jazeker, het heeft mij gerealiseerd dat je altijd om hulp kan vragen. Vroeger zag ik dit als iets slechts, omdat ik het gevoel kreeg dat ik me zwak vertoonde. Dit is onjuist.

Wat is het meest ongebruikelijke dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ik heb een heel onderzoek geschreven over een infrastructuur bedrijf. Ik weet nu het datum dat ze zijn opgericht, alle locaties in heel Nederland en de hele familie boom van de eigenaar van het bedrijf. Gaat dit ooit nog nuttig zijn? Ik verwacht het niet.

Heb je een favoriete studie snack of een drankje dat je helpt om door lange studeersessies te komen?

Ik haal helaas elke schooldag een broodje Mexicano. Of dit goed is voor mijn portemonnee? Nee haha, maar hey... Ik werk bij Trustmarketing he! Een red bultje op zo’n lange dag is ook zeker niet te missen.

Hoe heeft het werken bij Trust je geholpen in je studie of vice versa?

Ik ben heel blij dat het flexibel is. Op deze manier kan ik mijn school gemakkelijk combineren met werk. Met tentamen weken geven ze mij ook de mogelijkheid om wat minder te werken, zodat mijn focus 100% naar school gaat. Ontdek hoe het is om als Recruiter bij Trust Marketing te werken - Lees hier alles over!

Wat is het meest verrassende dat je hebt ontdekt over jezelf sinds je met je studie bent begonnen?

Ik ben verbaasd dat ik alle natuurkunde opdrachten zo leuk vind. Ik schaam me een beetje ervoor, maar ik zei laatst “Het is net een puzzeltje dat je moet oplossen.” Ja ik weet het... Onacceptabel haha.

Werken bij Trust

Een bijbaan of carrière maken bij Trust?

Andere berichten

Alle berichten bekijken