5 skills die jij ontwikkelt met een baan in de sales

Naast ‘geld verdienen’ en ‘gezelligheid’ en ‘afwisseling’, heeft een baan in de sales vooral ook heel veel voordelen op het gebied van je persoonlijke ontwikkelingen.

5 skills die jij ontwikkelt met een baan in de sales
Gepubliceerd op
Nov 10, 2023
Leestijd
Categorie
Actueel

Skill #1 Empathisch vermogen

Een van de belangrijkste skills die je leert, is je verplaatsen in een ander persoon. Je ontwikkelt dit in een sneltreinvaart, omdat je er tijdens ieder gesprek belang bij hebt om te weten hoe degene tegenover je zich voelt. Jij leert te voorspellen hoe die persoon gaat reageren en kan daar vervolgens op inspelen. Dat is uiteindelijk waar sales om draait. En het mooie: je gaat hier de rest van je leven baat bij hebben – of je nou in sales komt te werken of niet.

Samen maken we het verschil

Skill #2 Communicatie

Wat houdt het in wat je te bieden hebt? Wat zijn de belangrijkste unique selling points en hoe leg je die uit, zodat de persoon tegenover je weet waar je het over hebt? En bovendien: welk taalgebruik zorgt ervoor dat het een positief gesprek wordt? Communicatie is ontzettend belangrijk in sales. En met ieder gesprek dat je voert en na iedere salestraining word je er een beetje beter in. En ook deze skill is er natuurlijk eentje waar je de rest van je leven – zowel zakelijk, maar ook aan tafel bij je schoonouders – baat bij gaat hebben.

Skill #3 Werken in teamverband

Werken in teamverband is een belangrijk aspect bij Trust Marketing. Niet alleen omdat je veel van elkaar kunt leren, maar ook omdat een dosis gezelligheid je werkethos vaak ten goede komt. En terwijl je in een team werkt, leer je dus ook wat de belangrijke aspect zijn van werken in teamverband. Een skill die je in je toekomst hoogstwaarschijnlijk vaker gaat gebruiken. Benieuwd naar een managementfunctie bij Trust Marketing? Klik hier en bekijk al onze vacatures.

Skill #4 Luisteren

Luisteren is een van de meest onderschatte vaardigheden die er zijn. Dat weten we bij Trust Marketing, dus hebben we er een methode om op een goede manier te luisteren. Weleens gehoord van de LSD-methode? Nee, je gaat er geen dingen extra van zien. LSD staat voor Luisteren, Samenvatten, Doorvragen. Door dit op een goede manier toe te passen ga je beter luisteren én laat je merken aan de persoon tegenover je dat je goed luistert naar wat diegene te zeggen heeft. Twee dingen die echt goed luisteren van een onschatbare waarde maken.

Solliciteren Carriere

Skill #5 Volharden voor resultaat

Wat de verhalen van vrijwel alle topondernemers in de wereld gemeen hebben? Vele van hen zijn eerst gefaald, maar hebben het vervolgens nog eens geprobeerd – vaak nog meer dan één keer. Dat doorzettingsvermogen leer je ook in een baan bij Trust Marketing. Werken voor resultaat, en als het de eerste keer niet lukt, dan gaat het de tweede keer lukken. Lukt het de tweede keer niet, dan heb je altijd nog een derde en een vierde keer. Die mentale weerbaarheid en positieve mindset, daar heb je een leven lang plezier van. Benieuwd hoe het is om bij Trust Marketing te werven? Ontdek de rol van Recruiter in onze blogpost!

DSC02737 1

Wat hebben de skills gemeen?

Je leert een hoop skills met een baan in de sales. En wat hebben die skills gemeen? Het zijn stuk voor stuk vaardigheden die je ook op andere gebieden buiten sales belangrijk zijn om te hebben. Denk bijvoorbeeld aan goed kunnen communiceren tijdens een sollicitatiegesprek, volharden voor resultaat op de werkvloer of écht luisteren naar wat een vriend of vriendin je te zeggen heeft. Wat jouw toekomst ook behelst, een bijbaan in de sales is altijd goed voor je ontwikkeling.

Werken bij Trust

Een bijbaan of carrière maken bij Trust?

Andere berichten

Alle berichten bekijken