6 Gezonde tussendoortjes voor meer focus

Wanneer je tot laat vastzit in de bibliotheek, is het verleidelijk om een snack uit de automaat of bibliotheekcafé te halen.

6 Gezonde tussendoortjes voor meer focus
Gepubliceerd op
Jan 19, 2024
Leestijd
Categorie
Actueel

Beste studie snacks die je beter doen studeren

Een keer snelle koolhydraten is geen probleem, maar het is wel belangrijk om te weten welke gezonde opties er zijn. Wij hebben hier de beste studie snacks onder elkaar gezet.

Wij vinden dat je wat moet opsteken van jouw bijbaan. Je bent student en in de bloei van je leven. Hierdoor wil je een job die aansluit bij jouw ambities, waar je echt je ei in kwijt kan. Bij onze vestiging word je opgeleid door sales-professionals, allen met ervaring die jou het graag leren.

1 Een handje noten

Noten zitten vol goede vetten en magnesium, wat helpt om cortisol (stress) niveaus laag te houden. Zeker walnoten helpen je hersenen een handje, door de hoge concentratie aan omega 3-vetzuren. Neem er dus een handjevol van wanneer je wat extra energie nodig hebt.

Een extra bonus is dat walnoten bijzonder goed zijn voor het verbeteren van je geheugen omdat ze vol zitten met omega 3 en polyfenolen (ook goed voor stress).

Bereken jouw potentiële salaris als Sales Ambassadeur bij Trust Marketing.

Haal het maximale uit je werk - bij Trust Marketing wordt je betaald naar je prestaties, ongeacht je leeftijd. Wil jij weten hoeveel je kunt verdienen? Klik dan nu op de volgende link voor onze salaris calculator!

2 Appelschijfjes met een dipje

Een lichte en smakelijke snack is om schijfjes appel te besmeren met pindakaas, aangezien pindanoten een rijke bron van vitamine B3 zijn die de bloedstroom naar de hersenen bevordert.

Nieuw onderzoek laat zien dat we onbewust meer aandacht besteden aan vette snacks dan aan gezonde voeding, zoals appels en tomaten. Onze hersenen zijn namelijk gericht op calorierijk eten, zoals chocolade en chips. Lees meer: Your Brain Remembers Where You Left Junk Food Easier Than Healthy Snacks, Study Hints

3 Verse groentesticks

Snijd wat wortels, selderij, komkommer of andere rauwe groenten die je lekker vindt. Zorg er gewoon voor dat ze lekker vers zijn en een 'krakend' geluid maken wanneer je erin bijt (tot irritatie van degenen die naast je zitten, maar wie maakt het uit - je hebt hun knisperend gekraak verdragen).

Dit soort snacks zijn gemakkelijk mee te nemen (je kunt ze zelfs gewoon in een plastic voedselzakje steken) en het proces van erin bijten werkt eigenlijk als een beetje stressverlichting op zich.

4 Even pauze tijdens het blokken?

Wanneer je voelt dat de spanning zich opbouwt, word dan niet boos op jezelf omdat je niet eerder hebt gestudeerd en stort jezelf niet in een put van wanhoop - neem het uit op een wortelstick.

5 Een eitje 'Brainfood' voor iedereen

Wat je zeker moet eten als snack zijn eieren, eieren zijn een uitstekende bron van choline, een stof die het geheugen stimuleert. Een gekookt eitje met wat peper en zout is dan ook een ideale snack.

In mijn onderzoek voor deze blog kwam ik een waardevol artikel tegen: "Eet als een atleet" en ik probeerde deze koolhydraatrijke snack van Frias Foodcoaching uit.

6 Gezonde alternatieven voor energiedrankjes tijdens het studeren

Tijdens examenperiodes zijn energiedranken en sterke koffie populair, maar onderzoek toont aan dat de voordelen snel verdwijnen en te veel van deze dranken kan leiden tot verhoogde stressniveaus. Een beter alternatief is om te kiezen voor thee. Zwart, groen en oolong thee bevatten de juiste hoeveelheid cafeïne en theanine om je focus te verbeteren. Vergeet niet om ook genoeg water te drinken voor een gezonde hersenfunctie.

Werken bij Trust

Een bijbaan of carrière maken bij Trust?

Andere berichten

Alle berichten bekijken