Goede doelen en Fieldmarketing

Fieldmarketing en goede doelen werken al jarenlang intensief samen.

Goede doelen en Fieldmarketing
Gepubliceerd op
Nov 10, 2023
Leestijd
Categorie
Actueel

De synergie tussen fieldmarketing en goede doelen heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Het effectieve werk van fieldmarketingbureaus heeft geleid tot stijgende inkomsten voor goede doelen.

Geld Inzamelen:Verschillende methoden, zoals deur-aan-deur verkoop, straatwerving, evenementen en telefonische acquisitie, worden gebruikt om fondsen te werven.

Eerste Indruk:

Het verschijnen van wervers aan de deur roept gemengde reacties op bij de Nederlandse consument. Eerste indrukken variëren van enthousiasme tot tijdsgebrek.

Particuliere Bijdrage:

Ongeveer de helft van de opbrengsten van goede doelen komt van particuliere donateurs, hoewel niet alle consumenten positief reageren op straatwervers.

Transparantie en Controle:

Goede doelen ondergaan strenge accountantscontroles en moeten voldoen aan de Erkenningsregeling Goede Doelen om transparantie en verantwoording te waarborgen.

Kostenstructuur:

Goede doelen hebben kosten voor fondsenwerving, beheer en administratie, en doelbesteding. Het grootste deel van de uitgaven gaat naar maatschappelijke doelen.

Kwalitatief Personeel:

Om maatschappelijke doelen te bereiken, is goed personeel essentieel. Goede doelen hebben professionele medewerkers nodig naast vrijwilligers.

Fondsenwerving:

Face-to-face fondsenwerving blijft van groot belang, met regels die op landelijk niveau worden gevolgd. Het grootste deel van de opbrengsten gaat naar het goede doel.

Positieve Ervaringen:

Wervers hebben vaak positieve interacties met bewoners, van vriendelijke gesprekken tot klagen over het weer. Bezoekjes hebben voordelen voor beide partijen.

Verantwoord Informeren:Trust Marketing streeft ernaar mensen correct te informeren en te enthousiasmeren voor het doel, ongeacht of ze zich inschrijven. Imago en gevoel zijn belangrijk.

Samenwerking:

Goede doelen en fieldmarketing werken samen voor een betere wereld, met respect voor ethische normen en positieve resultaten voor beide partijen.

Werken bij Trust

Een bijbaan of carrière maken bij Trust?

Andere berichten

Alle berichten bekijken