Succesvol solliciteren als student: Win Tips van TikTok zonder te scrollen!

10 Sollicitatie Tips voor Studenten

Succesvol solliciteren als student: Win Tips van TikTok zonder te scrollen!
Gepubliceerd op
May 14, 2024
Leestijd
Categorie
Actueel

Open sollicitatie betekenis voor jou als student
Ben jij student en klaar om de arbeidsmarkt te bestormen? Leer hoe je de sollicitatie kunst onder de knie krijgt met de beste TikTok-tips. Geen zorgen, wij hebben al het speurwerk voor je verricht, zodat jij straks kunt stralen tijdens je sollicitatiegesprek!

Tips en strategieën voor een succesvolle sollicitatie als student.

Er is een vraag die altijd gesteld wordt aan studenten. Waarom moeten we jou aannemen? Dit doen ze omdat je weinig tot geen ervaring hebt natuurlijk. Benadruk dan vooral niet dat je niet zoveel ervaring hebt. Wees niet onzeker. Dit is wat je dan wel moet doen. Benadruk de sterke kanten van het bedrijf en hoe je bij die sterke kanten past. Wat je ook kan doen is een kracht maken van je zwakte. Zeg bijvoorbeeld: ‘Doordat ik nog lekker jong ben, breng ik veel nieuwe en frisse energie.

@skere_student Dit is hoe je volgens @Laura Bas | Carrière booster de vraag beantwoord “Waarom moeten we jou aannemen?” als je nog maar weinig ervaring hebt! Dit zijn haar do’s en don’ts: ❌ Benadruk niet je gebrek aan ervaring ❌ Wees niet onzeker over je eigen kunnen ✅ Zorg dat je ingelezen bent ✅ Benadruk waarom je goed in de functie en het bedrijf zou passen ✅ Maak van je gebrek aan ervaring een kracht Wat zou jij antwoorden als je deze vraag krijgt tijdens een sollicitatiegesprek? #bijbaan #sollicitatietips #solliciteren #sollicitatie #geldverdienen ♬ unforgettable - speed - Libra

Hoe kun je je optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek als student?

Je sollicitatiegesprek voorbereiden als student kan een uitdaging zijn. Daarom is het tijd om de voorbereiding van jouw sollicitatiegesprek naar een hoger niveau te tillen en dat sollicitatiegesprek te rocken! 

De sleutel tot solliciteren is oefenen, oefenen, oefenen: Vraag een vriend of familielid om een rollenspel te doen. Zo krijg je een idee van mogelijke vragen en kun je je antwoorden daarop perfectioneren. Zorg ook dat je je verdiept in de organisatie. Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar je gaat werken.

@vanuitkracht Solliciteren. Dat hoort nou eenmaal bij het vinden van een nieuwe baan. Deze tips helpen jou hopelijk voor een succesvol sollicitatiegesprek! 💻✨ Meer van deze tips? Volg ons! 💙 #werkenvanuitkracht #vanuitkracht #officelife #sollicitatie #solliciteren #sollicitatiegesprek #sollicitatietips #fyp #foryou #viral ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

Handige adviezen om een effectief CV op te stellen als student.

Je CV is eigenlijk een verlengstuk van wie jij bent. Dus eigenlijk zou de vraag moeten zijn, wat wil jij op je CV hebben staan? Enige structuur is wel handig. Dus hier wat tips. Begin met persoonlijke en contactgegevens. Voeg ook een persoonlijke introductie toe. Gevolgd door een samenvatting per werkgever met de volgende informatie. Waarvoor ben je verantwoordelijk? Wat heb je bereikt? Wat waren je resultaten? En hoe heb je dit bereikt? En voor de persoonlijke touch geef je aan waar je het meest trots op bent. 

@shokunin_recruitment Tips & Tricks voor het maken van een goede CV! Wil je nog iets aan je CV toevoegen? Vraag dan onze New Style CV aan via dm! #cvtips #cvtipsandtricks ♬ original sound - Shokunin Recruitment

Praktische tips om als student indruk te maken tijdens een sollicitatieproces

Nog een paar sollicitatietips voor studenten om je op te vallen tussen de massa en die recruiters omver te blazen. 

Tip 1: Kies de juiste representatieve kleding. Het komt niet alleen netjes over natuurlijk, maar je zal merken dat je jezelf ook beter gaat voelen. 

Tip 2: Dit is logisch, maar we wonen in Nederland. Dus kom op tijd. Niets is vervelender dan een sollicitant die te laat komt.

Tip 3: Zit niet te veel aan je haar en friemel niet met je handen. Neem juist een zelfverzekerde en open houding aan. Maak ook oogcontact tijdens het gesprek. 

Tip 4: Neem altijd een notitieboekje mee met vragen die je vooraf hebt bedacht. Zo laat je oprechte interesse zien. En vergeet je je belangrijkste vragen ook niet.

@vanuitkracht Hoe maak je een goede indruk tijdens een sollicitatiegesprek? Onthoud deze 4 tips en dan komt het helemaal goed! ✨ Sla deze post op & volg ons voor meer sollicitatietips👩🏼‍💻 #werkenvanuitkracht #vanuitkracht #sollicitatietips #solliciteren #sollicitatie #sollicitatiegesprek #fyo #foryou #worklife #officelife #tips #lifehacks ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Handige tip om te voorkomen dat jouw zenuwen een afknapper worden

We kennen allemaal dit probleem. Je zit in een sollicitatiegesprek en je wordt zo ineens bloednerveus. Gelukkig is hier een oplossing voor. TikTok stelt voor om het volgende te zeggen. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik vind het echt een fantastisch bedrijf, en een geweldige functie. Dat voel ik en ik wil er voor gaan. Maar ik merk dat ik daardoor zenuwachtiger ben dan normaal.’ Dit breekt het patroon en laat een bepaalde kwetsbaarheid zien waar een verbinding uit voortkomt. En dan kan je het gebruiken als een wapen!

@levenzonderstress PRO TIP! Zo word jij altijd aangenomen bij elk sollicitatie gesprek, of je nu zenuwachtig bent of niet. #BreinTV #persoonlijkegroei #sollicitatie ♬ origineel geluid - Leven zonder stress
Werken bij Trust

Een bijbaan of carrière maken bij Trust?

Andere berichten

Alle berichten bekijken