We helpen jou een datingapp te vinden

Er zijn zoveel datingplatforms om uit te kiezen, maar welke app is het beste voor jou? Als je moe bent van eindeloos swipen en nergens komt, ben je hier aan het juiste adres.

We helpen jou een datingapp te vinden
Gepubliceerd op
Nov 10, 2023
Leestijd
Categorie
Actueel
dating app voor studenten

Tinder

Beste voor het vinden van: informele afspraakjes en relaties.

Voordelen: Tinder is een van de meest populaire dating-apps, zo niet de meest populaire. Omdat zoveel mensen het gebruiken, zul je ongetwijfeld gebruikers vinden om mee te chatten, zelfs als je op een super landelijke plek bent. Je kunt Tinder ook online gebruiken als je naar hun website gaat.

Nadelen: Het is een beetje te gemakkelijk om per ongeluk de verkeerde kant op te swipen - vooral met 'Super Likes' (waarbij de andere persoon op de hoogte wordt gebracht).

Top tip: Vermijd de typische clichés in je bio, zoals "vloeiend in sarcasme" of "swipe niet als je niet gaat praten". Wees origineel en maak het luchtig en leuk om te lezen.

Betaalde functies op Tinder:

 • Tinder Plus - Hiermee kun je je laatste swipe ongedaan maken, matchen met mensen over de hele wereld en onbeperkte likes hebben.
 • Tinder Gold - Alle functies van de gratis en Plus-versies, plus je kunt ook zien wie je al heeft leuk gevonden, maandelijks gratis Super Likes krijgen en een maandelijkse Boost krijgen.
 • Tinder Platinum - De functies van de gratis, Plus en Gold-versies, plus de optie om notities toe te voegen aan Super Likes en Top Picks te bekijken. Je kunt ook Priority Likes krijgen. Hiermee wordt je profiel getoond aan degenen die geen Platinum hebben, wanneer je iemand leuk vindt of Super Like geeft.

Download» Tinder

Socials» Tinder

bumble app nederland

Bumble

Best geschikt voor het vinden van: Casual hookups, relaties, werkcontacten en nieuwe vrienden.

Voordelen: Vrouwen zetten de eerste stap wanneer leden van het andere geslacht een match hebben. De eerste paar berichten moeten binnen een bepaalde tijdslimiet worden verzonden, wat snellere chats aanmoedigt. De Bizz en BFF instellingen betekenen ook dat je hier een baan en een nieuwe beste vriend kunt vinden.

Nadelen: Je moet vaak genoeg op Bumble zijn om bij te blijven met de tijdslimieten om het eerste bericht te verzenden en te antwoorden. Anders loop je het risico matches met mensen die je leuk vindt te verliezen.

Top tip: Bumble heeft ontdekt dat voor 18-22 jarigen de beste tijd om de Date-instelling van hun app te gebruiken tussen 19.00 en 22.00 uur is.

Betaalde functies op Bumble:

 • Bumble Boost - Hiermee kunt u vijf SuperSwipes per week gebruiken, matches langer verlengen, onbeperkte swipes hebben, terugspoelen en Bumble Spotlight één keer per week gebruiken.
 • Bumble Premium - Dezelfde functies als Bumble Boost, plus onbeperkte geavanceerde filters, de kans om te zien wie je leuk vond, rematchen met mensen, reismodus gebruiken en ook incognitomodus gebruiken.

Socials» Bumble
Download» Bumble

app voor trio

Feeld

Best voor het vinden van: Dates met nieuwsgierige en ruimdenkende single personen en stellen.

Voordelen: Feeld is enorm inclusief, met meer dan 20 opties voor seksuele en genderidentiteiten. Op de app kun je stellen/single personen vinden die op zoek zijn naar trio's, evenals anderen die op zoek zijn naar het verkennen van kinks, ethische non-monogamie en alternatieve relatiestructuren.

Nadelen: Sommige gebruikers melden dat de app bugs bevat.

Top tip: Houd hun social media-pagina's in de gaten om te zien of ze binnenkort evenementen hebben.

Betaalde functies op Feeld:

 • Feeld Majestic-lidmaatschap - Hiermee kun je zien wie jou leuk vond, je profiel verbergen voor Facebook-vrienden, weten wanneer iemand voor het laatst online was, en meer.

Socials» Feeld
Website» https://feeld.co/

grindr app studenten

Grindr

Best geschikt voor: Casual hookups en afspraakjes met homoseksuele, biseksuele, trans- en queer-mensen.

Voordelen: Grindr is de grootste sociale netwerk-app voor zijn doelgroep. Je kunt er gemakkelijk lokale afspraakjes en hookups vinden.

Nadelen: Het staat over het algemeen bekend om vrij gewaagde chat- en afbeeldingsuitwisselingen. Als dit niets voor jou is, is het misschien beter om deze app over te slaan.

Top tip: Je kunt je locatie delen met andere gebruikers op Grindr, maar doe dit niet overhaast. We raden aan om dingen zoals hun Instagram en telefoonnummer te vragen voordat je je locatie deelt, of om ze in persoon te ontmoeten zodat je zeker bent van hun identiteit. Bovendien is het altijd het beste om in het begin af te spreken op een openbare plek.

Betaalde functies op Grindr:

 • Grindr XTRA - Stelt je in staat om ontvangstbevestigingen te gebruiken, tot 600 profielen te bekijken in de grid, verkenningsmodus te gebruiken, zinnen op te slaan om te gebruiken in chats, vijf vervallende foto's per dag te sturen en Grindr XTRA-filters te gebruiken.
 • Grindr Unlimited - Heeft XTRA-functies en -filters, plus toegevoegde functies zoals de mogelijkheid om een onbeperkt aantal profielen te bekijken, te zien wie je profiel heeft bekeken, te zien met wie je hebt gechat, typstatussen te zien en een onbeperkt aantal vervallende foto's te sturen.

Socials» Grindr

lesbische vrouwen dating app

HER

Beste voor het vinden van: Dates, relaties en vriendschappen met lesbische, biseksuele en queer mensen.

Voordelen: HER is een van de grootste gratis dating-apps voor LGBTQ+ vrouwen. Ze leggen veel nadruk op het belang van gelijkheid, inclusiviteit en empowerment.

Nadelen: Om te filteren op genderidentiteit, seksuele identiteit, relatiestatus en wanneer ze voor het laatst online waren, moet je betalen voor premium instellingen.

Top tip: Volg HER op sociale media voor interessante inhoud en informatie over hun aankomende evenementen.

Betaalde functies op HER:

 • HER Premium Gold – Biedt je de mogelijkheid om premium filters te gebruiken, profielen terug te spoelen, locatie te wijzigen en incognitomodus te gebruiken.
 • HER Premium Platinum – Alle Gold-functies, plus onbeperkte swipes, de mogelijkheid om te zien wie online is, de mogelijkheid om te zien wie je leuk vindt, leesbewijzen bekijken en één gratis Boost per maand krijgen.

Socials» HER

Hinge

Beste voor het vinden van: Relaties op basis van individuele voorkeuren.

Voordelen: "De datingapp ontworpen om te worden verwijderd" – Hinge's slogan benadrukt dat het een geweldige app is voor het vinden van een langdurige relatie. De algoritmes bepalen met wie je het meest compatibel bent en suggereren mensen om te ontmoeten.

Nadelen: Elke keer dat je iemand leuk vindt op deze app, wordt die persoon hiervan op de hoogte gesteld en krijgt de optie om met jou te matchen. Dit kan het iets uitdagender maken dan een hersenloze Tinder-swipe.

Top tip: Op Hinge kun je opmerkingen toevoegen aan je profiel als reactie op bepaalde vragen. Vermijd antwoorden die te voorspelbaar zijn. Zeg iets verrassends dat gesprekken op gang zal brengen.

Betaalde functies op Hinge:

 • Hinge+ - Hiermee kun je extra functies gebruiken, zoals onbeperkt liken, iedereen zien die jou leuk vindt, sorteren op likes, voorkeuren verbeteren en mensen op meer manieren ontdekken (bijvoorbeeld op locatie).
 • HingeX - Dezelfde functies als Hinge+, plus verbeterde aanbevelingen, de kans om sneller aanbevolen te worden aan andere gebruikers en prioriteitslikes sturen zodat je bovenaan iemands lijst blijft staan.

Socials» Hinge
Download» https://hinge.co/

Werken bij Trust

Een bijbaan of carrière maken bij Trust?

Andere berichten

Alle berichten bekijken